You are here
Home > Geschiedenis > De Wereld van Schoenmaten: Een Gids voor Verschillende Systemen

De Wereld van Schoenmaten: Een Gids voor Verschillende Systemen


Schoenen zijn een integraal onderdeel van ons dagelijks leven, maar als het gaat om het vinden van de juiste pasvorm, kunnen de verschillende schoenmaten systemen verwarrend zijn. Elk land lijkt zijn eigen maatsysteem te hebben, en soms kunnen zelfs merken binnen hetzelfde land verschillende maatsystemen hanteren. In dit artikel zullen we een kijkje nemen in de wereld van schoenmaten en de belangrijkste systemen verkennen.

Europese Schoenmaten (EU)


Het Europese schoenmaten systeem wordt vaak beschouwd als een van de meest gestandaardiseerde ter wereld. Het is gebaseerd op de lengte van de voet in centimeters. Bijvoorbeeld, een EU maat 38 komt overeen met een voetlengte van 24 centimeter. Het is belangrijk op te merken dat het Europese systeem unisex is, wat betekent dat dezelfde maat voor zowel mannen als vrouwen wordt gebruikt. Dit kan soms verwarrend zijn, omdat vrouwen- en mannenmaten in andere systemen meestal verschillen.

Amerikaanse Schoenmaten (US)


Het Amerikaanse schoenmaten systeem is gebaseerd op een andere meeteenheid dan het Europese systeem. Hier worden inches gebruikt om de lengte van de voet aan te geven. Bijvoorbeeld, een US maat 8 komt overeen met een voetlengte van 10,31 inch. Het Amerikaanse systeem is niet unisex, wat betekent dat er aparte maten zijn voor mannen en vrouwen. Meestal hebben vrouwenmaten een hoger nummer dan mannenmaten voor dezelfde lengte van de voet.

Britse Schoenmaten (UK)


Het Britse schoenmaten systeem lijkt op het Amerikaanse systeem omdat het ook gebaseerd is op inches. Echter, er is een belangrijk verschil tussen de twee systemen. In het Verenigd Koninkrijk wordt de lengte van de schoen (niet de voet) gemeten. Een UK maat 6 komt overeen met een schoenlengte van 9,69 inch. Net als in de VS zijn er aparte maten voor mannen en vrouwen, en vrouwenmaten zijn meestal hoger dan mannenmaten voor dezelfde schoenlengte.

Japanse Schoenmaten (JP)


Japan heeft zijn eigen schoenmaten systeem dat gebaseerd is op centimeters, vergelijkbaar met het Europese systeem. In Japan worden vaak halve maten gebruikt, waardoor het gemakkelijker is om de perfecte pasvorm te vinden. Bovendien is het Japanse systeem ook unisex, wat betekent dat dezelfde maat voor mannen en vrouwen wordt gebruikt.

Internationale Conversie en Verwarring


Door de verscheidenheid aan schoenmaten systemen kan het voor consumenten verwarrend zijn om de juiste maat te vinden, vooral bij het online winkelen of bij het kopen van schoenen van internationale merken. Daarom is het handig om een internationale conversietabel bij de hand te hebben. Er zijn tal van online hulpmiddelen en apps beschikbaar die kunnen helpen bij het omrekenen van maten tussen de verschillende systemen.

Het is ook belangrijk op te merken dat sommige schoenenfabrikanten specifieke tabellen hebben voor hun eigen merk. Dus zelfs als u weet welke maat u heeft in het ene systeem, kan het zijn dat u een andere maat nodig heeft bij een ander merk.

Kortom, schoenmaten kunnen een doolhof zijn van getallen en meeteenheden, maar met de juiste informatie en conversietabellen kunt u de juiste pasvorm vinden, ongeacht welk systeem wordt gebruikt. Het is altijd aan te raden om schoenen te passen voordat u ze koopt, vooral als u online winkelt bij merken of landen waar u minder vertrouwd mee bent. Uw comfort en voetgezondheid zijn tenslotte van het grootste belang.

bron http://www.i18nguy.com/l10n/shoes.html

Top